Catch 22 – Fanget mellem bank og skat

Skattely
Skattely?

Eller – tvinges vi i skattely?

Jeg driver (blandt mange andre aktiviteter) en mindre IT virksomhed sammen med et par andre IT folk.

Nu har vi så fået brev fra banken – de lukker deres erhvervsafdeling, og vi skal derfor sikre at vi har en ny erhvervskonto i en anden bank inden oktober.

Nu skulle man jo ikke tro at det var noget stort problem. Virksomheden er beskeden, men solid. Vi skal ikke låne penge, en mindre kassekredit kunne være rar nok, men er ikke nødvendig.

Men ak – så nemt skal det ikke være. De danske banker jeg har været i kontakt med indtil videre, er ikke interesserede i at lave en konto. Det er der åbenbart ingen forretning i…. Jo, måske, hvis jeg skulle låne et par millioner, eller havde et stort personligt engagement som jeg ville flytte over til dem. Ingen af delene er relevante for mig, eller dem jeg har selskabet med. Bankerne kan jo ellers nok finde ud af at tage sig betalt for deres arbejde, og det er svært at se hvorfor der skulle være nogen risiko forbundet med at sælge os en erhvervskonto.?

John Hannover gør her et forsøg på at forklare tingene set fra bankens perspektiv (John er iøvrigt en guldgrube af informationer der kan være relevant for iværksættere)

Hvis nu vi køber præmissen om at bankerne har gode grunde til at afvise os som kunde, hvad så?

Det er stadig et ultimativt krav fra SKAT at man som virksomhed har en erhvervskonto tilknyttet sit CVR nummer.

Panama and Bahamas – here we come?

panamapapers
Panama eller Bahamas?

Det er bare forkert på SÅ mange planer! Og voldsomt upraktisk!

Diskussionerne om erhvervskonti fylder i alle iværksættergrupper på de sociale medier – det er i den grad en hæmsko for det frie iværksætteri

Når nu staten insisterer på at vi har en konto – så stil den dog til rådighed!

Vi undersøger nu mulighederne for at etablere en konto i en udenlandsk bank. Ikke fordi vi synes at det er sjovt, eller skal lave skattefusk, men fordi det ser ud til at være den eneste mulighed.

Kan det virkelig være rigtigt????